17. 12 2017 14:07 | Dajto

Toto japonské pivo má veľký úspech, pridávajú do neho časti slonieho trusu

Výrobca sa inšpiroval cibetkovou kávou.

Ilustračná snímka.
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Japonské pivo Un Kono Kuro vyrábajú z klasických surovín ako jačmeň, chmeľ, slad a voda. Výrobcovia sa ale inšpirovaní cibetkovou kávou rozhodli do neho pridávať natrávenú kávu. Tá prebehne tráviacim traktom slona a chuť horkého zlatistého moku sa vďaka tejto ingrediencii mení na sladkastú. Pivo začali vyrábať v roku 2013 a každým rokom sa teší väčšiemu záujmu.

Získavanie samotných kávových zŕn vôbec nie je jednoduché. Na každých 33 kilogramov trusu je možné získať len necelý kilogram zŕn. Problematické je aj samotné „lovenie". Kým pri cibetke trus len premyjete, pri slonovi sa musia zberatelia doslova hrabať v lajnách.

V našich zemepisných šírkach zrejme môžeme hovoriť o nechutnosti, ale v Japonsku je výkal symbolom šťastia. Veď len v roku 2006 sa tu predalo viac ako 2,7 milióna malých pozlátených príveskov v tvare zatočeného hovienka. Koniec koncov aj skrátený názov piva je Unko, čo v preklade znamená výkal. Píše portál idnes.cz.



Komentáre ( 0)

 
Už ste čítali?
Máte otázku súvisiacu s vysielaním televízie Dajto? Napíšte nám ju.

Ďakujeme za Vašu reakciu.